Ga naar de inhoud

Referenties

BELVUE MUSEUM – BRUSSEL

Voor het BELVUE Museum, gelegen vlak naast het Koninklijk paleis in Brussel hebben we een hele serie folderhouders, documentbakjes, WIFI displays, pennen- en gadgetpotten en nog veel meer mogen maken. Sommigen ter vervanging van oude bestaande stukken, andere in dezelfde lijn ontworpen en vormgegeven. 

Van Eyck tentoonstelling in het MSK – Gent

Van 01.02.20 tot 30.04.20 organiseerde het MSK te Gent de grootste Van Eyck tentoonstelling ooit. Omwille van de preventiemaatregelen ivm Corona, werd deze tentoonstelling vervroegd afgesloten. Plexiworks maakte tal van boekenwiegen volgens de instructies van de ontleners en het museum.

Revolutions – ING Brussel

In het ING Art Center te Brussel liep van 24 oktober 2018 tot 10 maart 2019 de tentoonstelling “Revolutions – Rebels & Records”. Deze door het Victoria and Albert Museum opgezette tentoonstelling brengt de nostalgische sfeer van de sixties tot leven. Plexiworks maakte de vitrines uit Plexiglas.

Nationale Bank België – Brussel

Begin 2019 werd in de Nationale bank van België een bezoekerscentrum geopend. Plexiworks leverde enkele Plexiglas vitrines.

Yper Museum – Ieper

In juni 2018 werd in de Lakenhalle te Ieper het nieuwe “Yper” museum geopend. Dit stadsmuseum werd samengesteld uit de collecties die de stad Ieper rijk was: het Mergelynck museum, het Godshuis Belle en het vroeger stedelijk museum. Het nieuwe museum dat Ieper in een historisch perspectief plaatst is een mooie aanvulling bij het Flanders Fields museum. De uitvoering gebeurde door de firma Potteau uit Heule. Plexiworks maakte de plexi vitrines.

Merckx -Ickx – tentoonstelling – brussel

In de Trade Mart te Brussel werd begin 2016 een prestigieuze tentoonstelling geopend, die exclusief gewijd was aan Eddy Merckx en Jacky Ickx. Beide heren werden dat jaar 70 en in deze tentoonstelling werd uitgebreid ingegaan op hun rijkgevulde en merkwaardige carrières. Plexiworks maakte de plexi vitrines en boxen. 

PAM – Ename

Tot eind november 2014 kon je in het Provinciaal Archeologisch Museum te Ename bij Oudenaarde de tentoonstelling “De erfenis van Karel de Grote” bekijken. Deze tentoonstelling reist nu naar verschillenden andere Europese steden. Plexiworks leverde alle beschermkappen en de socclage stukken in plexiglas. 

STAM – Permanente tentoonstelling – Gent

In 2010 werd op de Bijlokesite een volledig vernieuwd stadsmuseum geopend, deels in nieuw opgetrokken gebouwen. Plexiworks maakte plexi beschermkappen en socclage voor de permanente collectie en boekenwiegen voor de Liber Floridus tentoonstelling.

Maquette tentoonstelling – STAM Gent

In het stadsmuseum te Gent (STAM) werd van 14 november 2014 tot 26 april 2015, de tentoonstelling “Maquettes, verbeelding op schaal” georganiseerd. Deze tentoonstelling benaderde maquettes als de tot de verbeelding sprekende objecten die ze zijn. Het (bouw)project werd in beeld gebracht maar de focus lag op de maquette zelf. Plexiworks verzorgde de socclage stukken in plexi.

SABENA tentoonstelling – Atomium Brussel

Van 24 november 2016 tot 10 september 2017 liep in het Atomium op de Heizel, een tentoonstelling gewijd aan de luchtvaartmaatschappij Sabena, die opgericht werd in 2013 en eindigde in 2001. Plexiworks maakte beschermkappen en socclage voor de diverse tentoongestelde stukken.

Geschreven oorlog – Franders Field Museum Ieper

In het Flanders Fields museum te Ieper liep van 17 september 2016, tot 26 maart 2017, de tentoonstelling “Geschreven Oorlog”. Tal van documenten evoceren op aangrijpende wijze de sfeer in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Plexiworks maakte de plexi vitrines.

BelVue museum – Brussel

In een voormalig 18de eeuws hotel – gelegen vlak naast het Koninklijk Paleis te Brussel – wordt op een levendige en innovatieve manier het verhaal “België” verteld. Het Belvue-museum werd volledig heringericht door Pièce Montée uit Gent. Plexiworks leverden de plexi vitrines en de tags.

1302 museum – Kortrijk

In het dormitorium van de Groeningeabdij was voorheen het Museum van de Geschiedenis van de stad Kortrijk gevestigd. In 2007 werd dit museum volledig heringericht als het museum Kortrijk 1302: één dag, zeven eeuwen. Dit is een interactief en multimediaal museum over de Guldensporenslag. Plexiworks maakte de tags bij de tentoongestelde werken, verschillende plexi stukken en plexi-kappen.