Ga naar de inhoud

MAQUETTES: JOUW IDEEËN OP SCHAAL

De grootste troef van iMake is  het ontwerpen en maken van architecturale maquettes. Opdrachtgevers of potentiële kopers zijn sneller overtuigd bij het zien van het project in 3 dimensies.

Samen met architecten, projectontwikkelaars, bouwpromotoren,… maken we graag een eerste realisatie op schaal van het project, al dan niet conceptueel of meer realistisch weergegeven.

WEDSTRIJDMAQUETTES

Bij sommige overheidsopdrachten of architecturale wedstrijden wordt al eens gevraagd naar een maquette. Zo verstaat iemand die geen plan kan lezen het project gemakkelijker. Bovendien werkt een maquette marketing ondersteunend en wordt het project duidelijk voor iedereen. Onze jarenlange ervaring in het maken van wedstrijdmaquettes helpt de beslissende partij te overtuigen. 

Zo worden scholen, ziekenhuizen, woonzorg sites, residentiële projecten, voor het eerst tastbaar.

PRESENTATIE- EN VERKOOPSMAQUETTES

Dankzij een presentatiemaquette kan jouw project op schaal in een meer realistische vorm worden gemaakt. Materialen worden realistischer weergegeven. Een presentatiemaquette kan helpen om de opdrachtgever, het gemeentebestuur of de buurt te overtuigen van de meerwaarde van het project op die plaats. Een verkoopsmaquette kan dan weer gebruikt worden om de toekomstige koper te laten wegdromen. Persentatie- en verkoopsmaquettes zijn publiekstrekkers en handige tools op vastgoedbeurzen.

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN EN MATERIALEN

iMake maakt conceptuele tot vrij realistische maquettes. Deze worden ondersteund door verschillende technieken o.a. lasersnijden, -graveren en 3D-printing. Dankzij het gebruik van duurzame materialen, oog voor detail en een hoge afwerkingsgraad komt iMake tot het gewenste resultaat. Communicatie met de klant staat hierbij centraal.

Nood aan een maquette? iMake is jouw aanspreekpunt om deze maquette van begin tot eind uit te werken. 

Bekijk hierbij het overzicht van aanleveringspecificaties voor je volgend ontwerp.

Neem contact op met iMake om de uitwerking van een maquette van je volgende project te bespreken. 

Wij beschikken in ons eigen atelier over alle middelen om je ontwerpen vakkundig uit te werken.